Hellenic Hunting Guide

ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΑΣ-ΤΡΥΓΟΝΙΟΥ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Κυνηγετική περίοδος Εσθονίας:Σεπτέμβριος-Νοέμβριος

Το κυνήγι μπεκάτσας στην Εσθονία ξεκινάει στις αρχές Σεπτεμβρίου με την πλήρη εξέλιξή του στο διάστημα του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου,καθώς εκείνη την περίοδο παρατηρείται το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης των πουλιών αυτών.

Τα είκοσι και παραπάνω σηκώματα μπεκάτσας ημερησίως για κάθε κυνηγό,δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο φαινόμενο στην Εσθονία.Το έδαφος των κυνηγετικών περιοχών είναι επίπεδο και γενικότερα εύκολο στο περπάτημα,κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους φίλους κυνηγούς μεγαλύτερης ηλικίας.Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εάν θέλετε να πάρετε μαζί σας το όπλο σας και το σκυλί σας,καθώς οι νόμοι της Εσθονίας σ' αυτό το θέμα θα έλεγα ότι είναι οι ευνο'ι'κότεροι της Ευρώπης. 

Μετά την εγκατάσταση σας κατά την άφιξη,θα μεταφερθείτε στον κυνηγότοπο όπου θα είστε ελεύθεροι να κυνηγήσετε με το δικό σας τρόπο παρέα με το σκυλί σας.Το έδαφος είναι επίπεδο με μικρά και μεγάλα πεύκα διάσπαρτα στο χώρο που δημιουργούν ένα ιδανικό τερέν για να κυνηγήσετε.Το μεσημέρι θα επιστρέψετε στο όχημα για ξεκούραση και ένα μικρό γεύμα κι έπειτα θα ξεκινήσετε ξανά για νέα κυνηγετική βόλτα.Εάν χρειαστεί μπορείτε να μεταφερθείτε και σε άλλη κυνηγετική περιοχή.

Οι συνεργάτες μας στην Εσθονία είναι προσεκτικά επιλεγμένοι και δοκιμασμένοι.Είναι απόλυτοι γνώστες των καλύτερων κυνηγότοπων Μπεκάτσας και να είστε σίγουροι ότι θα σας τοποθετήσουν στο κέντρο αυτών των περιοχών.

Η διαμονή γίνετε σε ξενοδοχείο ή κυνηγετικό ξενώνα,ανάλογα με το που βρίσκεται ο κυνηγότοπος.Το φαγητό είναι πρώτης κατηγορίας και οι άνθρωποι ιδιαίτερα φιλικοί.Διαθέτουν άριστες γνώσεις των κυνηγότοπων,αλλά το σημαντικότερο όλων σ' αυτο το κυνήγι είναι ότι μπορείτε με μεγάλη ευκολία να πάρετε μαζί σας το όπλο και το σκυλί σας,χωρίς να υπάρχει κανενός είδους διαδικαστικό πρόβλημα.

Κυνηγετική περίοδος Σκοτίας:15 Νοεμβρίου-15 Ιανουαρίου

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου παρατηρείται το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα Μπεκάτσας,που ξεκινάει από τη Ρωσία και φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους χειμερινούς μήνες.Η Σκωτία είναι μια υπέροχη χώρα για κυνήγι Μπεκάτσας λόγω του τεράστιου πλυθησμού πουλιών κατά την περίοδο αυτή και είναι σίγουρο ότι θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος ακόμη και ο πιο απαιτητικός μπεκατσοκυνηγός.

Η εισαγωγή του όπλου ή του σκυλιού σας δεν είναι τόσο έυκολη όπως στην Εσθονία και γι αυτό σας συστήνουμε να ενοικιάσετε όπλο και σκυλί για το κυνήγι σας.Υπάρχουν άλλωστε διαθέσιμα άψογα σκυλιά ράτσας Springer Spaniels,που θα σηκώσουν με άνεση οποιαδήποτε μπεκάτσα βρεθεί στο πέρασμά τους.

Θα ήθελα εδώ να αναφέρω για να δώσω μια ιδέα της αφθονίας του θυράματος ,ότι κατά τη διάρκεια του διερευνητικού ταξιδιού μου στη Σκωτία,για να διαπιστώσω την καταλληλότητα του κυνηγότοπου,είχα μέσο όρο 13 σηκώματα μπεκάτσας την ώρα,για οκτώ συνεχεις ημέρες που κυνήγησα εκεί,μαζί με μερικούς φίλους κυνηγούς απ' την Ιταλία.

Η διαμονή γίνετε σε ξενοδοχεία,το φαγητό είναι άριστο και οι άνθρωποι πολύ φιλικοί.Οπως και σε κάθε άλλο κυνηγετικό πακέτο που προσφέρουμε,υπάρχει και εκεί ένας απόλυτα εξειδικευμένος συνεργάτης μας που ξέρει ακριβώς τι να κάνει για να ικανοποιήσει και την παραμικρή κυνηγετική σας ανησυχία.Το κυνηγετικό ταξίδι στη Σκωτία είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αξέχαστο.

Εφόσων το επιθυμήτε,το Hellenic Safaris μπορεί να σας συνοδεύσει και στις δύο αυτες εξορμήσεις.


1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

Hellenic Hunting Guide ©